Voor niets gaat de zon op
Met zonnepanelen maak je slim gebruik van natuurlijke energiebronnenMet zonnepanelen op je bedrijfspand of clubgebouw gaat de energierekening omlaag, verminder je de afhankelijkheid van het energienet én draag je bij aan een duurzame toekomst. Goed voor jou en de planeet!
Een slimme zet
Met zonnepanelen word je je eigen energieleverancier. Als je dit slim inzet, bespaar je flink op de energiekosten. Zeker als je zonnepanelen combineert met een batterij en een energiemanagementsysteem. Zo haal je het beste uit de zon!
Daarom zonnepanelen van Enigine
Bespaar tot 70% op je energierekening
Word je eigen energieleverancier en investeer je besparing in je eigen bedrijf. Zo wordt energiemanagement leuk!
Terugverdientijd van 3 tot 4 jaar
Ondanks dat de saldering stopt, is de terugverdientijd nog steeds kort. Supersnel je investering terugverdiend.
Complete ontzorging
Advies, installatie én subsidie aanvragen: wij verzorgen het allemaal. Het hele traject
in handen van één partij: wel zo’n fijn idee.
Verzekerd van kwaliteit
Bij Enigine hechten we veel waarde aan veiligheid en kwaliteit, daarom werken we alleen met zonnepanelen van A-merken en zogenaamde ‘Tier 1 suppliers’. Ook voor omvormers is alleen het beste goed genoeg, waarbij we tegenwoordig natuurlijk kiezen voor omvormers die ‘batterij ready’ zijn, zodat je nu of in de toekomst zonder moeite een energieopslagsysteem kunt koppelen aan je installatie.
Hoge kwaliteit zonnepanelen
Op basis van onze ervaring en know-how in combinatie met de wensen en eisen voor de installatie, geven wij je een advies voor het type zonnepaneel dat voor jou het beste geschikt is. Of dat nu is voor een agrarische omgeving met veel stof en ammoniak, een gebouw op hoogte waar de panelen een hoge windbelasting aan moeten kunnen of een zwak dak dat vraagt om lichtgewicht panelen. Wij kiezen altijd bewust voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, én rendement op de lange termijn. In combinatie met een goede omvormer van Huawei of SolarEdge of micro-omvormers van Enphase, bieden we je een veilig systeem waar je écht wat aan hebt.
Scope 12-keuring voor zonnepanelen
De Scope 12-keuring is een onafhankelijk keurmerk voor zonnepaneelsystemen en richt zich specifiek op de elektrische veiligheid van installaties. Dit betekent dat je zonnepaneel installatie voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Door een Scope 12-gecertificeerd systeem te kiezen, verminder je het risico op brand of andere veiligheidsproblemen.
Daarnaast garandeert een Scope 12-keuring dat je systeem volgens de laatste wettelijke voorschriften is geïnstalleerd. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van je installatie én zorgt ervoor dat je verzekeraar in geval van schade niet moeilijk doet over uitkeringen. Kortom, met een Scope 12-keuring kies je voor gemoedsrust en een langere levensduur van je zonne-energieoplossing.
Bij Enigine zorgen we ervoor dat alle installaties voldoen aan deze belangrijke normen, zodat je zeker weet dat je investering niet alleen duurzaam, maar ook veilig is.
Meer over de Scope-12 keuring >
Benieuwd hoeveel je kunt besparen?
Voor elk dak de perfecte zonnepanelen
Bijna 50% van de daken in Nederland is niet berekend om zonnepanelen te dragen. Het goede nieuws is dat daar tegenwoordig genoeg oplossingen voor zijn!
Zo kun je vaak met kleine aanpassingen je dak versterken waardoor zonnepanelen wél geplaatst kunnen worden. Maar er zijn ook allerlei nieuwe technieken die de draagkracht van je dak minder belasten. Wij hebben een oplossing voor elk type dak. Of je nu een bedrijfspand, stal of sportaccommodatie hebt, Enigine levert de zonne-energie die je pand nodig heeft. Goed voor jou én voor de planeet. Wij regelen het voor je.
Actieve monitoring van je zonnepanelen voor maximaal rendement
Als je kiest voor monitoring, hoef je je geen zorgen te maken over de prestaties van je zonnepanelen. Wij houden een oogje in het zeil en monitoren continu de werking van je systeem. Zo haal je met minimale zorgen, maximale prestaties:
- Proactieve monitoring: we houden je zonnepanelen 24/7 in de gaten
- Directe actie bij storingen: bij afwijkingen onderzoeken we waardoor de storing veroorzaakt wordt
- Maximaal rendement: door de monitoring weet je zeker dat je installatie altijd op zijn best presteert
Plus Mangnus in Kapellebrug bespaart
vooruit met zonnepanelen
Familiebedrijf Mangnus investeerde in zonnepanelen van Enigine om energiekosten te besparen, wat dankzij onze scherpe prijzen en korte lijntjes soepel verliep. Met deze duurzame stap zet de derde generatie binnen het bedrijf de groei voort, met plannen om hun energieverbruik verder te optimaliseren.
1.482
Jinko Tiger zonnepanelen
555.000
kWh energie-besparing per jaar
196.000
kg CO2-reductie per jaar
Zo gaan wij te werk
Zo gaan wij te werk
1.Kennismaking en adviesgesprek
2.Legplan en offerte
3.Installatie zonnepanelen
4.Onderhoud en garantie
Veelgestelde vragen over zonnepanelen
Welke subsidies en financieringsopties zijn er voor zonnepanelen?
Voor zonnepanelen voor bedrijven zijn subsidies beschikbaar zoals de Energie Investeringaftrek, de Kleinzakelijke investeringsaftrek en voor grootverbruikers de SDE ++ subsidie. Voor sportclubs heb je de BOSA-subsidie. Ook zijn er soms nog provinciale en gemeentelijke subsidies beschikbaar. We snappen dat het hele subsidielandschap een doolhof is. Daarom nemen we dit graag uit handen!
Zie je ondanks de subsidies op tegen de investering? Je kunt zonnepanelen ook leasen. Dit is een veelgekozen manier om te besparen zonder investering. Wij vragen de financiering voor je aan. Als de rentelast lager is dan de maandelijke energienota, heb je al direct een positieve cashflow. Besparen zonder investering? We denken met je mee en maken het mogelijk.
Wat is de gemiddelde terugverdientijd en ROI?
De gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen ligt in Nederland tussen de 4 en 7 jaar. De bruto terugverdientijd voor onze klanten ligt gemiddeld tussen de 3 en 4 jaar. Dit komt omdat wij niet zoveel mogelijk zonnepanelen op je dak willen leggen, maar het aantal dat past bij jouw energieverbruik en doelen.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hangt af van je energieverbruik en je doel met de zonnepanelen. We maken onderscheid tussen een grootzakelijke en een kleinverbruikersaansluiting:
• Kleinverbruikers: Als je een aansluiting hebt van maximaal 3 x 80 Ampère, val je onder de kleinverbruikers en mag je nog salderen. Dit betekent dat de dagen waarop je meer stroom opwekt dan je verbruikt, worden verrekend met de dagen waarop je minder opwekt. Jouw doel is om precies genoeg zonnepanelen te installeren om je jaarlijkse energieverbruik op nul te krijgen. Zo hoef je geen energie meer af te nemen van je energieleverancier.
• Grootverbruikers: Heb je een aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère, dan ben je een grootverbruiker. Je kunt niet salderen, maar wel subsidie aanvragen voor opgewekte energie die je niet zelf verbruikt. De combinatie van de grootte van je dak, je eigen energieverbruik én beschikbare subsidies, bepalen het optimale aantal zonnepanelen.
Is mijn bedrijfsdak geschikt voor zonnepanelen?
In de praktijk is een dak al snel geschikt voor zonnepanelen. Wij hebben ervaring met platte en schuine daken, golfplaat en sandwichpanelen. Bij twijfel (of verzoek vanuit een verzekeraar) laten we een dakconstructieberekening voor jullie maken. Zo neem je het zekere voor het onzekere.
Welke informatie hebben jullie van mij nodig?
Om je van passend advies te kunnen voorzien, hebben we minimaal deze gegevens van je nodig:
- Jaarverbruik in kWh
- Type aansluiting meterkast (bijvoorbeeld 3x35A, 3×63, 3×85 etc.)
- kWh prijs (om je terugverdientijd te berekenen)
- De locatie van het dak
- Het type dak