Slimme laadpalen voor je bedrijf
De toekomst is elektrisch: wij zorgen dat je er klaar voor bentElektrisch rijden is de toekomst
Steeds meer bedrijven zien de groeiende behoefte aan laadpalen op hun terrein. Elektrische auto’s worden steeds populairder, zowel onder particulieren als onder zakelijke rijders. Deze trend zet door, en het is niet meer de vraag of je als bedrijf laadpalen nodig hebt, maar wanneer. Wist je dat het vanaf 1 januari 2025 verplicht is om laadpalen te hebben bij meer dan 20 parkeerplekken?
Elektrische busjes en milieuzones
Daarnaast worden bedrijven door de invoering van strengere milieuzones steeds vaker gedwongen om over te stappen op elektrische busjes en andere bedrijfsvoertuigen. Dit betekent dat je niet alleen je medewerkers en klanten moet voorzien van laadpunten, maar ook rekening moet houden met de laadinfrastructuur voor je bedrijfsvoertuigen. Als je meerdere voertuigen tegelijk moet opladen, kan dat een behoorlijke uitdaging vormen voor je netaansluiting. Gelukkig kunnen wij met onze expertise in energieopslag, zoals batterijen, een oplossing bieden om piekbelasting te voorkomen. Wij kijken naar het totaalplaatje en zorgen voor een efficiënte en toekomstbestendige laadinfrastructuur die past bij jouw bedrijf.
Elektrische auto's gratis opladen met zonne-energie
Ja, laadpalen worden verplicht. Maar waarom zou je het zien als een last? Wij helpen je om dit juist als een slimme investering te benutten. Door laadpalen te combineren met zonnepanelen en ons Energiemanagementsysteem (EMS), zet je zelf opgewekte energie direct in voor het opladen van elektrische auto’s. Dit bespaart kosten en vermindert je afhankelijkheid van het net.
Energiebeheer met Dynamic Load Balancing
Maak je je net als veel andere bedrijven zorgen over de piekbelasting van het stroomnetwerk? Met Dynamic Load Balancing is dat niet nodig. Deze technologie verdeelt de beschikbare energie slim, zodat je laadpalen altijd functioneren zonder dat andere processen worden verstoord. Zelfs tijdens piekmomenten blijf je in controle, zonder extra kosten of stilstand.
Daarom kies je voor
laadpalen van Enigine
Extra opbrengst
Combineer laadpalen met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract en verdien geld met het opladen van elektrische voertuigen.
Efficiënt opladen
Slimme laadmethoden zorgen voor efficiënt opladen en meer laadpunten met je huidige stroomaansluiting.
Gebruiksvriendelijkheid
Robuuste laadstations, eenvoudig uitbreidbaar en gebruiksvriendelijk. Ideaal voor groeiende laadbehoeften met slimme energieverdeling.
Laadpalen van Hollandse bodem
Wij bieden onze klanten de innovatieve OSTRA laadpalen, een innovatieve en representatieve oplossing voor elk bedrijf. Met stijlvol Dutch design combineren de laadstations uitstraling met hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de flexibele configuratiemogelijkheden en uitbreidbaarheid, zijn alle slimme laadopties binnen handbereik. Innovaties zoals dynamic load balancing zorgen ervoor dat meerdere voertuigen efficiënt kunnen worden opgeladen zonder dat je netaansluiting overbelast raakt. Met de unieke Perla technologie biedt OSTRA een waardevaste en toekomstbestendige investering voor jouw bedrijf.
Snelle service
Bij eventuele storingen zorgen we ervoor dat je niet stil komt te staan. We sturen direct een nieuwe laadkast op, zodat je zonder vertraging verder kunt met laden. Zo garanderen we continuïteit en gemak, precies wanneer je het nodig hebt.
Met onze laadpalen ben je verzekerd van een toekomstbestendige en efficiënte laadoplossing.
Waarom onze oplossingen werken
Waarom onze oplossingen werken
1.Voorbereid op de salderingsregeling
2.Slimme laadoplossingen voor elk bedrijf
3.Jouw bedrijf als duurzaam voorbeeld
Veelgestelde vragen laadpalen
Waarom zou ik investeren in laadpalen voor elektrische voertuigen (EV’s)?
Het investeren in laadpalen biedt meerdere voordelen. Allereerst draagt het bij aan de verduurzaming van je bedrijf en helpt het bij het behalen van duurzaamheidsdoelen en CO2-reductie. Daarnaast is het een aantrekkelijke faciliteit voor medewerkers en klanten die elektrisch rijden, wat je bedrijf milieuvriendelijker en toekomstbestendig maakt. Bovendien kunnen er financiële voordelen zijn, zoals subsidies en belastingvoordelen.
Heb ik voldoende capaciteit om auto’s te laden?
De OSTRA laadpalen zijn flexibel en kunnen op verschillende aansluitingen worden geïnstalleerd. We bekijken graag je huidige aansluiting om te bepalen of deze geschikt is voor de installatie van de laadpaal.
Welke aanpassingen zijn nodig in mijn meterkast?
Afhankelijk van je huidige meterkast en de benodigde capaciteit voor het laden, kan het nodig zijn om extra groepen of een krachtstroomaansluiting te installeren. Dit wordt beoordeeld tijdens de schouw.
Onze laadpalen zijn voorzien van slimme energiemanagementsystemen die voorkomen dat je zekeringen doorslaan. Ze zorgen ervoor dat de laadpalen zich aanpassen aan de beschikbare capaciteit en de belasting op je stroomnet.
Hoeveel laadpalen heeft mijn bedrijf nodig?
Het aantal benodigde laadpalen hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal werknemers dat elektrisch rijdt, het aantal klanten of bezoekers dat gebruik wil maken van een laadpaal, en de groei van EV’s in de toekomst. Wij helpen je met een analyse van je huidige situatie en toekomstplannen, en bieden advies op maat. Zo zorgen we ervoor dat je bedrijf voorbereid is op de groeiende vraag naar laadfaciliteiten.
Wat zijn de kosten voor het installeren en onderhouden van laadpalen?
De kosten voor laadpalen variëren afhankelijk van het type laadpaal, de installatie, en eventuele uitbreidingen voor het elektrische netwerk. Over het algemeen kun je rekenen op kosten voor de aanschaf van de laadpaal zelf, de installatie (inclusief bekabeling en aanpassingen aan het stroomnet), en periodiek onderhoud. Er zijn echter mogelijkheden om kosten te verlagen door gebruik te maken van subsidies en fiscale voordelen. Wij bieden volledig ontzorgde oplossingen, inclusief installatie en onderhoud, zodat je geen onverwachte kosten hebt.
Welke subsidies en regelingen zijn er beschikbaar voor de aanschaf van laadpalen?
Er zijn diverse subsidies en regelingen beschikbaar die de investering in laadpalen aantrekkelijker maken. Zo is er voor zwaar vervoer de Milieu-investeringsaftrek (MIA) waarmee bedrijven een percentage van de investering kunnen aftrekken van de fiscale winst, maar ook voor de SPRILA waarmee je een deel van advies en installatiekosten van laadpunten op eigen terrein vergoed krijgt en de SPULA voor laadpunten voor zwaar transport die openbaar toegankelijk zijn. Gemeenten en provincies bieden soms ook extra subsidies. Wij adviseren je graag over welke subsidies in jouw situatie beschikbaar zijn en helpen met de aanvraag.
Kan mijn bedrijf laadpalen gebruiken om extra inkomsten te genereren?
Ja, dat kan zeker! Door laadpalen te installeren en beschikbaar te stellen voor werknemers, klanten of zelfs het publiek, kun je laadtarieven instellen en hiermee extra inkomsten genereren. Je bepaalt zelf de tarieven voor het laden en kunt de kosten voor de stroominfrastructuur en het onderhoud eenvoudig terugverdienen. Bovendien laat je als bedrijf zien dat je actief bijdraagt aan de verduurzaming van mobiliteit, wat je imago als duurzaam en innovatief bedrijf versterkt.