LedsGoEco heet vanaf september 2024 Enigine
Stalen constructie

Werken als Werkvoorbereider bij Enigine: Toffe projecten met impact


Bij Enigine draait alles om duurzame energie en innovatieve oplossingen. Als werkvoorbereider speel je een cruciale rol in het succesvol afronden van onze projecten. Of je nu werkt aan een zonnepaneleninstallatie bij een sportclub of batterijsystemen op een boerenerf: jouw werk draagt bij aan een groenere toekomst. In deze blog lees je meer over het dagelijks leven van een werkvoorbereider bij Enigine en ontdek je waarom deze baan jou op het lijf geschreven is.

De rol van een werkvoorbereider bij Enigine
Als werkvoorbereider ben je de spil in onze projecten. Vanaf de eerste planning tot de uiteindelijke oplevering zorg jij ervoor dat alles op rolletjes loopt. Van projecten in stedelijke hoogbouw tot installaties bij sportaccommodaties, je komt overal. Jouw taken zijn onder andere:

  • Het opstellen van projectplanningen
  • Het inkopen van materialen
  • Het opstarten van projecten
  • Het bewaken van voortgang en budgetten

Kortom, de perfecte baan voor een echte regelaar!

Dagelijkse uitdagingen en samenwerking
Als werkvoorbereider werk je nauw samen met projectmanagers, coördinatoren en technisch engineers. Jouw taak is ervoor te zorgen dat de monteurs en onderaannemers zonder zorgen aan de slag kunnen. Of je nu onderhandelt over de beste prijs voor materialen of ervoor zorgt dat iedereen volgens planning werkt, jij bent de motor achter elk project.

“Werken bij Enigine is elke dag anders. De variatie in projecten en locaties zorgt ervoor dat ik me nooit verveel. Het is geweldig om te zien hoe onze duurzame oplossingen écht een verschil maken.” – Richard, Projectmanager bij Enigine

Je kunt snel schakelen en houdt altijd het overzicht. Hierdoor verlopen projecten soepel en op tijd, en zorg je voor blije gezichten bij onze klanten én bij jezelf.

Unieke projecten bij Enigine
Bij Enigine zijn we elke dag bezig met groene energieoplossingen. Als werkvoorbereider speel je een belangrijke rol in projecten die écht impact maken. Van zonnepanelen op daken tot energieopslag met batterijen en het inzetten van een slim energiemanagementsysteem (EMS), jouw werk helpt bedrijven en sportclubs te verduurzamen. Hier zijn enkele van de bijzondere projecten waaraan je kunt werken:

Stalen constructie

PV-installatie op grote hoogte in Amsterdam

We installeerden zonnepanelen op een woontoren in Amsterdam. Door de logistieke uitdagingen van werken op grote hoogte en de noodzaak voor nauwkeurige planning, was dit een complex project dat we succesvol wisten af te ronden. Dankzij een sterk team en slimme voorbereiding konden we bijdragen aan de verduurzaming van de stad.

IMG 20230627 WA0011

Mechanisch verankerde zonnepanelen in Schiedam

In Schiedam installeerden we een PV-systeem op een schuin dak. Dit vereiste precieze berekeningen en innovatieve verankering om de panelen bestand te maken tegen alle weersomstandigheden. Dit project liet zien dat maatwerk en vakkennis bij Enigine altijd hand in hand gaan.

200kWh batterij voor grootzakelijke aansluitingen

Plaatsing van een 200 kWh batterijsysteem met EMS

Voor een klant installeerden we een grootschalig 200kWh batterijsysteem in combinatie met een energiemanagementsysteem (EMS). Dit project hielp niet alleen om boetes te vermijden, maar leverde de klant ook een nieuwe inkomstenstroom op door slimme energieopslag en -verkoop.

defau

Ultralichte zonnepanelen en warmtepomp voor kinderdagverblijf

Op het dak van een kinderdagverblijf installeerden we flexibele, verlijmbare zonnepanelen en een warmtepomp. Door de lichte dakconstructie waren de plakpanelen de perfecte oplossing. Dit project combineerde zonne-energie met een warmtepomp om het pand volledig duurzaam te maken.



Uitdagingen en successen vieren
Bij Enigine zijn uitdagingen er om opgelost te worden. Of het nu gaat om ingewikkelde dakconstructies of innovatieve technieken, we zoeken altijd naar de beste oplossing. En als een project succesvol wordt afgerond? Dan vieren we dat samen! Of het nu om een groot of klein project gaat, we staan stil bij onze successen en nemen de tijd om te genieten van wat we bereikt hebben.

Wil je deel uitmaken van ons team?
Ben je enthousiast geworden over de rol van werkvoorbereider bij Enigine? Bekijk onze vacatures en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de toekomst van duurzame energie. Wij kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan toffe projecten die écht impact maken!

Slim verduurzamen en besparen?

Wij helpen je het maximale uit jouw energie te halen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

Contact
image 7
8.9
46 reviews