LedsGoEco heet vanaf september 2024 Enigine
Lieke actie gratis dakconstructieberekening

Het belang van een dakconstructieberekening voor zonnepanelen op je bedrijfspand of clubgebouw

De eerste stap naar een veilige zonnepaneleninstallatie voor bedrijven en sportclubs


Energie opwekken met zonnepanelen is niet meer weg te denken uit onze samenleving, en het biedt zowel duurzame als financiële voordelen. Voor bedrijven en sportclubs is dit een aantrekkelijke optie om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd te besparen op energiekosten. Maar voordat je de sprong naar zonne-energie maakt, is het belangrijk dat je zonnepaneleninstallatie veilig en betrouwbaar is. De eerste stap? Een dakconstructieberekening.

Wat is een dakconstructieberekening?
Een dakconstructieberekening is een uitgebreide analyse van de draagkracht en stabiliteit van je dak. Het doel? Zeker weten dat jouw dak het extra gewicht van zonnepanelen aankan. Zaken zoals de leeftijd van het gebouw, het materiaal van het dak, de hellingshoek, en zelfs de weersomstandigheden in jouw regio spelen een rol bij deze berekening. Of je nu een sporthal of bedrijfsloods hebt, een dakconstructieberekening is essentieel om te garanderen dat de zonnepanelen veilig kunnen worden geplaatst.

Waarom is het zo belangrijk?
Zonder een dakconstructieberekening loop je het risico op structurele schade, lekkages of zelfs instorting van je dak. Zeker als je een plat of licht hellend dak hebt, moet de belasting van zonnepanelen goed verdeeld worden om overbelasting te voorkomen.
Een dakconstructieberekening spoort zwakke punten in je dak op en biedt waar nodig oplossingen om het te versterken. Dit zorgt ervoor dat je installatie veilig is en voldoet aan de normen die jouw verzekeraar vraagt. Denk bijvoorbeeld aan de Scope12-keuring, die nodig is om aan te tonen dat jouw zonnepaneleninstallatie aan alle veiligheidseisen voldoet.

Wat heb je nodig voor een dakconstructieberekening?
Om een betrouwbare dakconstructieberekening te laten maken, volg je deze stappen:

  • Ervaren constructeur: Kies voor een onafhankelijke constructeur met ervaring in zonnepaneleninstallaties.
  • Gegevens verzamelen: Zorg dat de constructeur toegang heeft tot bouwtekeningen, het legplan van de zonnepanelen en andere relevante informatie van je pand.
  • Berekeningen uitvoeren: Met gespecialiseerde software berekent de constructeur de belastbaarheid van je dak, rekening houdend met factoren zoals windbelasting, sneeuwophoping en de eigenschappen van de zonnepanelen.
  • Rapportage en aanbevelingen: Na de berekeningen ontvang je een rapport met de bevindingen. Als er versterkingsmaatregelen nodig zijn, krijg je aanbevelingen om het dak klaar te maken voor de installatie van zonnepanelen.


Voorbereid op een veilige installatie
Of je nu een bedrijfspand of sportclub beheert, een dakconstructieberekening helpt om verrassingen te voorkomen. Bij Enigine denken we graag met je mee en nemen we het hele proces voor je uit handen. En er is goed nieuws: tijdens onze voorjaarsactie bieden we een gratis dakconstructieberekening aan bij de aanschaf van zonnepanelen. Zo ben je verzekerd van een veilige, duurzame installatie en kun je met een gerust hart energie opwekken.


Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen met een veilige en efficiënte zonne-oplossing voor jouw dak!

Lieke actie gratis dakconstructieberekening
Slim verduurzamen en besparen?

Wij helpen je het maximale uit jouw energie te halen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

Contact
image 7
8.9
46 reviews