LedsGoEco heet vanaf september 2024 Enigine
zonnepanelen-rond-dak

7 tips voor zonnepanelen op zwakke of bijzondere daken voor bedrijven en sportclubs

Ben je op zoek naar een slimme manier om zonnepanelen te installeren op een zwak of bijzonder dak? Of je nu een bedrijf runt of een sportclub beheert, wij helpen je graag met duurzame energieoplossingen die passen bij jouw situatie. Hier zijn 7 tips om je op weg te helpen:

Tip 1: Begin met een dakconstructieberekening
Het eerste wat je moet weten is hoeveel gewicht je dak kan dragen. Of het nu gaat om een sporthal of een bedrijfsloods, een constructeur kan op basis van bouwtekeningen of een locatie bezoek berekenen hoeveel gewicht je dak per vierkante meter kan hebben. De informatie uit de dakconstructieberekening is essentieel om de juiste zonnepanelenoplossing te kiezen.

Tip 2: Laat een rendementsberekening maken
Het is geweldig om je eigen energie op te wekken, maar het moet wel rendabel zijn. Een deskundige kan een rendementsberekening maken om te zien of zonnepanelen een slimme investering zijn voor jouw dak. Mochten zonnepanelen niet de beste optie zijn, dan zijn er ook andere duurzame energieoplossingen die je kunt overwegen.

Tip 3: Versterk je dak indien mogelijk
Kan je dak niet zoveel gewicht aan? Overweeg dan een dakversterking. Dit kan vaak eenvoudiger en goedkoper zijn dan je denkt, en het stelt je in staat om standaard zonnepanelen te gebruiken. Die zijn vaak voordeliger dan specialistische, lichtere zonnepanelen.

Tip 4: Vraag advies van een onafhankelijke expert
De zonne-energiemarkt is voortdurend in beweging, met nieuwe technologieën en producten. Zoek een partner die onafhankelijk advies geeft en ervaring heeft met verschillende soorten daken. Of je nu een sportclub of bedrijf hebt, zo voorkom je dat je kiest voor een verouderde oplossing en krijg je de beste optie voor jouw situatie.

Tip 5: Kies een ervaren installateur
Het plaatsen van zonnepanelen op een zwak of bijzonder dak vereist specifieke kennis. Zorg ervoor dat je een installateur kiest met ervaring in het werken op dit type dak. Dit zorgt ervoor dat de installatie aan alle veiligheidsnormen voldoet en je zorgeloos kunt profiteren van zonne-energie.

Tip 6: Maak gebruik van subsidies
Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor bedrijven en sportclubs die zonnepanelen willen installeren. Zo kunnen bedrijven profiteren van de EIA-regeling en sportclubs van de BOSA-subsidie. In sommige regio’s zijn er ook speciale subsidies voor dakverzwaring of zonnepanelen op zwakke daken. Dit kan de kosten van je project aanzienlijk verlagen, dus het is zeker de moeite waard om hier gebruik van te maken.

Tip 7: Laat een Scope 12 keuring uitvoeren
Een Scope 12 keuring is vaak verplicht door verzekeraars, maar zelfs als dat niet het geval is, biedt het extra zekerheid. Het laat zien dat je zonnepaneleninstallatie veilig en volgens de voorschriften is uitgevoerd, wat risico’s vermindert en de betrouwbaarheid verhoogt.

Of je nu een bedrijf hebt dat wil verduurzamen of een sportclub die slim wil investeren in zonne-energie, wij helpen je graag bij elke stap van het proces. Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe we samen jouw energieverbruik kunnen verduurzamen. Elk dak verdient de zon!

Slim verduurzamen en besparen?

Wij helpen je het maximale uit jouw energie te halen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

Contact
image 7
8.9
46 reviews