Maximaliseer je energieopbrengst, minimaliseer je energiekosten
Verdien ook met slimme batterijopslagOntvang een vrijblijvende offerte voor batterijopslag
Haal je energieoogst binnen met een slimme batterij
Of je nu je energierekening wilt verlagen, altijd wilt beschikken over voldoende energie voor je bedrijfsactiviteiten, duurzaam opgewekte energie wilt opslaan en gebruiken als je het nodig hebt óf met energie wilt handelen: energieopslag in combinatie met een energiemanagementsysteem is voor agrarische bedrijven het antwoord.
Met een batterij heb je altijd genoeg (groene) energie. Dus ook bij een vol energienet, een te kleine aansluiting, op een windstille dag, in de avonduren of als de zon niet schijnt. Klinkt goed toch? Met een batterij voor energieopslag is 100% duurzame energie niet langer een sprookje. Ook voor jouw bedrijf hebben we een batterij die is afgestemd op je specifieke energiebehoefte.
Daarom batterijen van Enigine
Duurzaam verdienmodel
Met een slim aangestuurde batterij kun je extra geld verdienen door energie op te slaan en te verkopen wanneer de prijzen gunstig zijn.
Einde van terugleverboetes
Neem je te veel energie van het net af? Of lever je teveel terug? Met een batterij voorkom je boetes door overschrijding van de contractwaarde met de energieleverancier.
Altijd beschikken over (groene) energie
De zon schijnt (helaas) niet altijd op de momenten dat jij elektriciteit nodig hebt. Een batterij slaat duurzame energie op en vermindert zo de inkoop van (grijze) dure stroom.
Hier kun je een batterij allemaal voor inzetten
- Extra verdiensten realiseren
Duurzaam opgewekte energie creëert een verschil in vraag en aanbod op de energiemarkt. Met de groei van groene energie is er altijd behoefte aan regulatie van het aanbod. Met een batterij die slim wordt aangestuurd verdien je geld. - Vergroten zelfconsumptie
Met een batterij kun je voorkomen dat energie die je duurzaam opwekt teruggeleverd wordt aan het net. Je kunt dus terugleverboetes voorkomen, meer duurzame energie verbruiken en besparen op energiekosten. - Vermogenstekort aanvullen
Heb je meer energie nodig dan je van het energienet kunt krijgen (netcongestie)? Een batterij ervoor zorgt dat je altijd over de juiste hoeveelheid energie kunt beschikken. Zo vergroot je de onafhankelijkheid van je bedrijf en kun je groeiplannen realiseren.
Kies voor een veilig opslagsysteem
Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom werken wij alleen met erkende merken waar veiligheid hoog in het vaandel staat. Wij werken met erkende merken zoals BlauHoff en Huawei. Dit zijn zeer betrouwbare en hoog aangeschreven merken als het gaat om veiligheid. Wij adviseren je graag in de beste keuze voor jouw specifieke situatie.
Voor agrarische bedrijven, waar batterijen vaak in warme, stoffige omgevingen staan of waar een hoge energiebehoefte is, zijn vloeistofgekoelde batterijen vaak de beste keuze. Dankzij hun superieure temperatuurregeling en langere levensduur zijn ze perfect geschikt voor intensieve omstandigheden.
Blauhoff vloeistofgekoelde batterijen bieden extra veiligheid en efficiëntie. Ze verlengen de levensduur van de batterij met wel 20%, laden snel op, en zijn bestand tegen ruwe omgevingen. Met een garantie van 10 jaar weet je zeker dat je een duurzame en betrouwbare keuze maakt voor jouw bedrijf.
Voor minder zware omstandigheden kunnen luchtgekoelde batterijen een kostenefficiënte en onderhoudsarme oplossing bieden.
Financiering en subsidies
Wil je investeren in een batterij of energieopslagsysteem? Goed nieuws, je kunt profiteren van diverse subsidies! Er zijn verschillende regelingen waar je gebruik van kunt maken, zoals bijvoorbeeld de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) of de Energie-investeringsaftrek (EIA). Combineer je KIA (max. 28%) en EIA (max. 40%), dan kun je maar liefst 68% van je investering aftrekken van de belasting. Klinkt goed, toch? En wat nog beter is, wij regelen de subsidies voor je en ontzorgen je van A tot Z!
Vind je de investering toch aan de hoge kant? Dan bieden wij ook de mogelijkheid om de batterij zakelijk te leasen. Zo spreid je de kosten over een vast bedrag per maand, maar kun je wel direct profiteren van de voordelen!
Meer over financiering en subsidies >
Hoge energiekosten vermijden
met slimme batterijopslag
Van den Brand, een varkensboer uit Noord-Brabant, had ondanks 1250 zonnepanelen een energieverbruik dat vier keer hoger was dan het gecontracteerde transportvermogen, met risico op hoge boetes door netcongestie.
Met een 200kWh batterij en een slim energiemanagementsysteem (EMS) kon hij boetes voorkomen en energie opslaan tijdens daluren. Dit bespaart niet alleen kosten, maar levert ook extra inkomsten op door slim in te spelen op energieprijzen. Zo kan hij zijn bedrijfsactiviteiten zonder beperkingen voortzetten.
1
Energieopslagsysteem
200
kWh opslagvermogen
100
kW laden/ ontladen (0.5C)
Zo gaan wij te werk
Zo gaan wij te werk
1.QuickScan & simulatie
2.Adviesgesprek & offerte
3.Installatie & garanties
4.Subsidies & financiering
Veelgestelde vragen energieopslag
Hoe snel verdien je een batterij terug?
De terugverdientijd van een batterij hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik, de energiekosten, de capaciteit van de batterij en de eventuele subsidies. Over het algemeen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 10 jaar, afhankelijk van hoe efficiënt je de opgeslagen energie kunt gebruiken en de prijsschommelingen op de energiemarkt. Om een nauwkeurige inschatting te maken van de terugverdientijd in jouw specifieke situatie, kunnen we een simulatie uitvoeren op basis van je kwartierdata. Hiermee krijg je een helder beeld van de kostenbesparingen en het rendement, zodat je precies weet hoe lang het duurt voordat je investering is terugverdiend. Als een batterij wordt ingezet om de uitdagingen van de energietransitie te lijf te gaan en bijvoorbeeld de groei van je bedrijf – ondanks de netcongestie – toch mogelijk te maken, dan is het rendement helemaal snel berekend.
Hoe weet ik hoeveel opslagcapaciteit mijn bedrijf nodig heeft?
Om te bepalen hoeveel opslagcapaciteit je bedrijf nodig heeft, kun je kijken naar:
- Energieverbruik
- Piekmomenten
- Het doel van de batterij
- Het gebruik van hernieuwbare energie
- Toekomstige groei plannen
Met onze QuickScan rekenen we voor je uit welk energieopslagsysteem het beste bij je energieprofiel past.
Hoe zit het met onderhoud en levensduur van een batterij?
Moderne batterijen, zoals die van Huawei, hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. De levensduur varieert, maar ligt meestal tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van het gebruik en de laad- en ontlaadcycli. Regelmatig onderhoud en monitoring via het EMS kan helpen om de levensduur te maximaliseren.
Welke subsidies en financieringsmogelijkheden zijn er beschikbaar voor batterijen?
Er zijn verschillende subsidies en financieringsopties beschikbaar voor bedrijven die investeren in duurzame energie en energieopslag. Dit kan variëren per provincie en gemeente. Je kunt gebruik maken van de EIA, KIA en de BOSA-subsidie. Wij kennen deze subsidies op ons duimpje.
Wat is een energiemanagementsysteem (EMS) en waarom heb ik dat nodig?
Een EMS is een systeem dat de energiestromen binnen je bedrijf beheert. Het zorgt ervoor dat de energie uit de batterij, het net, en eventuele duurzame bronnen (zoals zonnepanelen) efficiënt wordt gebruikt. Het helpt om de energiestromen te sturen, de energiekosten te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je accu op de meest gunstige momenten wordt geladen en ontladen.